Sayfalar

Recent Posts

2008/05/01

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull


Günler geçmek bilmiyor. Alemin aksiyon kralı geliyor. Indy abimizin ilk filmi Raider's of the Lost Ark (1981)' de doğanlar şimdi 27 yaşındalar. Dile kolay. Benim için sinema tarihinin en önemli serisiydi. Petra gezimi bile sırf The Last crusade için yapmıştım.Serinin bu son filminden sonra (1989 )ortalık bol digital efektli ,vıcık vıcık bir vicdana sahip karakterlerin oynadığı aksiyonlara kaldı.
Indy abimizde racon filan yoktu. Dövüşürken her türlü numarayı yapardı. Rakibinin gözüne kum atmakmı, kendine kılıç çeken düşmanını hiç uğraşmadan alnının ortasından vurmakmı, sonrasında bir başka sahnede yine kılıçlı düşmanını aynı şekilde vurmak isterken silahının olmaması ve tabana kuvvet kaçması vsvsvsvs. Öyle silahları atıp yumruk yumruğa dögüşmezdi. inatçıydı , kamçı manyağı yapardı milleti. Babasıyla sorunları vardı bize ne kadar karizmatik gelsede,kızlar ne kadar göz kapaklarına derslerini dinlerken "i love u" yazsalarda, eşşeğin yaşında babasından tokat ve fırça yiyen bir çocuktu.
Temple of the Doom 'da o selden kaçış sahnesi vardıki gülmekten ölmüştüm. İlk su , su diye bağrıyordu ayağı yanarken.:-)))

Yıllar sonra ilk defa sinemaya gidip elimde patlamış mısır ve colayla hayal alemlerine dalıcam. Maceradan maceraya koşucam. Teşekkürler Indy abi ve gıyabında Harrison Ford :-)))))

0 comments:

Yorum Gönder