Sayfalar

Recent Posts

2008/05/11

GİZLİ TARİH



Öncelikle abuk sabuk bir kitap. Verilen paraya yazık günah. Tipik amerikan pazarlaması işe yaradı valla bende kandım. Birde kitabın arka yüzündeki Newyork Times'in , Vaity Fair'in vsvsvs nin işte şöyle muhteşem bir kitap şöyle aslan parçası tarzındaki eleştirilere inandım malesef.

576 sayfayı okuduk akılda ne kaldı. Bir üniversite. O meşhur taşralı genç klişesi, bizde olsa küçük emrah diye dalga geçeriz onlarda olursa taşralı olur. Bu üniversitede delibozuk bir profesör. Ve aynı delibozukluktaki 5 kişilik bir sınıfı. Küçük taşralı richard'ımızda aralarına katılır. İşte dalga geçilir taşralı falan filan diye.Gizlice düzenlenen Bakkha şölenleri filan. Yani hikayeyi boşverdim hiç olmazsa antik yunan hakkında kapsamlı bilgi verseydi.

Birde adamlarda bir gizem bir esrar. Ulan benim üniversite yıllarımda böyle gizemli bir grup olsaydı , içip içip soyunup taşkınlık yapsalardı, sapık fantastik putperest tanrılara tapsalardı ; bırak gizemi, esrarı, fantastiği verirdik bellerine odunu uslu uslu dururdu kardeşler. Ne bir taşkınlık yaparlardı nede kimseye zarar verirlerdi.

Almayın, okumayın yanından geçmeyin.
sırf antik yunandan biraz bahsettiği için


10 üzerinden 2 diyorum

0 comments:

Yorum Gönder