Sayfalar

Recent Posts

2008/01/15

MOĞOL KURDU



İşte güzel bir eser daha. Okumak için harcadığınız zamana kesinlikle değiyor. hikaye bildik, steplerin efendisi Cengiz Han'ın hikayesi. Yalnız bu sefer andası, kankardeşi Borçu'nun ağzından anlatılıyor.

İnsanın Nietchze'ye hakveresi geliyor . "Kendin alabileceğin bir şeyi başkasının sana vermesine izin verme." Zaten Temucin'e (sonradan Cengiz Han olucak) babasının zehirlenerek ölümünden sonra; hakkı olmasına ve istemesine rağmen kabile şefliğini vermiyorlar. Üstüne köle ediyorlar. Yani koca Cengiz Han'ı şekilden şekile sokuyor babasının kabilesi.

Kitabın ilk kısmı muhteşem bir kariyer planmasıyla ve yükselişle geçiyor. bu bölümde Temucin'in yanında oluyorsunuz. Kardeşleri ve kankardeşi Borçu'yla beraber tek tek intikamlarını alıyor.

İkinci kısımda ise gücün getirdiği yozlaşma başlıyor. Zamanında bozkırda fare avlıyarak hayatta kalan Temucin , Tüm moğol boylarını etrafında topluyor ve çağının süper güçlerini dize getiriyor. Bunları Borçu'nun dilinden destansı bir şekilde dinliyoruz. Yazarı Homeric lakabını kullanan fransız biri.

10 üzerinden 8 diyorum

0 comments:

Yorum Gönder